«

»

Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi

223403 10150286253963275 705333274 9586275 1017919 n1 Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi

Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi .

Minggu lepas bersantai di Rompin,Pahang . Beza kali ini, cukup meriah dan seronok kerana pergi  bersama Kelab Motosikal Berkuasa Tinggi.

Kelab motor ini, Rasa Riva Brotherhood yang mempunyai ahli yang berlatarbelakangkan kerjaya  dan umur berbeza bersatu untuk menjayakan aktiviti  konvoi sempena menyambut ulangtahun penubuhannya yang  ke-14. Tidak lebih 100 ahli  yang menyertai terdiri dari pelbagai jenis motosikal seperti Harley Davidson .

Sebelum permulaan konvoi ini ,pelbagai aspek keselamatan telah dititikberatkan terutama dari spesifikasi kesesuaian motosikal yang digunakan ketika menjayakan konvoi ini .Dan ia  menjadi keutamaan bagi memastikan kelancaran perjalanan dari satu destinasi ke destinasi yang lain. Pergerakaan konvoi juga dipantau dan laluan konvoi sentiasa dikawal selia oleh marshal-marshal yang bertugas bagi mengelak dari sebarang kejadian yang tidak diingini samada dari pihak peserta konvoi mahupun pengguna jalan raya yang lain.

Antara gambar-gambar Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi yang sempat dirakamkan.

jomrileks1 1024x682 Konvoi Motosikal Berkuasa TinggiJarak  dan laluan perjalanan peserta lebih dari 600 km. 

2 Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi

jomrileks 4 Konvoi Motosikal Berkuasa TinggiPeserta konvoi berkumpul di RnR Dengkil

jomrileks 5 Konvoi Motosikal Berkuasa TinggiTaklimat diberikan oleh Marshal sebelum peserta konvoi bermula.

(Vest hijau adalah marshal yang mengawal laluan dan keselamatan konvoi)

doa Konvoi Motosikal Berkuasa TinggiTaklimat diakhiri dengan bacaan doa.

jomrileks 6 Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi

Peserta  konvoi menyusun kedudukan yang akan melakukan perjalanan bila-bila masa.

jomrileks 7 Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi
jomrileks 8 Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi
jomrileks 9 Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi

jomrileks 10 Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi

Antara peserta Konvoi Motor Berkuasa Tinggi yang unik!

201302 215736285120415 100000521363063 784909 5752024 o Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi
201746 215736305120413 100000521363063 784910 5663072 o Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi
d cru Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi

Tiba di Rompin,Pahang.

last Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi

Nanti kita( ya! anda yang sedang membaca blog ) konvoi  bersama-sama pulak k … thumb up!

*Pic credit to kembara mahkota di  facebook

pixel Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi share001btn Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi

60 comments

No ping yet

  1. motormaniac says:

    Wah.. Ini adalah hebat .. I like it

  2. azinur says:

    wahh bapak aku suke nih!!

  3. ajuera says:

    best la konvoi rmai2 ni..sronok tgk konvoi rmai2 mcm ni..happening =)

  4. ALIREALGLOBE says:

    byknye…..
    tapi sume org2 tue,yg mude xminat kot.haha

  5. YOU says:

    Waah… banyak syiok ma ini konvoi.. lebih² lagi dengan jentera mantap macam ni…

    teringin gak nak rasa keterujaan naik jentera laji camni… tapi entah tahun bila la… ;D

  6. xidi says:

    Ramainyer g konvoi ni. Kdg2 teringin nak bwk moto besar cmni tapi kaki macam tak sampai jer.hihi.

  7. syuxer says:

    Perghh just tengok jela..coz motor kita ada pun kriss je hahahah..sempoi ar join konvoi nih ngan kriss..

  8. sky8men says:

    pergh….nk 1 yg beroda 3 tu..huhu

  9. Pustaka NurIman says:

    best konvoi tp xdak motor besaq

  10. dhilla nazli says:

    suke moto besau2… na itottt

  11. relevan says:

    Gempak beb ..

  12. iniialahaku says:

    errr….macam xmasuk dalam senarai je mto kawe ni…hahaha…naik LC je pon…xpala,tggula nnti 4 5 taun…nk angkat gak sbiji…

  13. sjiehan.com says:

    jom baca dan komen Hukum tengok Wayang Nur Kasih

  14. Haz says:

    nmpk mcm seronok je..
    best jln2 ramai-ramai..

  15. +fobia+ says:

    best seh.woaa.

  16. fairus says:

    MEMANG MENGAMCAM MOTOR2 NI.. BEUL DAPAT NAK BELI LAGI.. :)

  17. cintabung says:

    Apekah nie yang TERABEKKK untuk cintabungablogspot?? Tolong bg pendapat :(

  18. cammy says:

    best tu memang best bile konvoi ramai2..tp skrg ni dh byk kali gak dgr pasal konvoi moto kuasa tgi ni..kalo kemalangan mesti ragut nyawa.jadi fobia dan xberani.hehehe

    1. Raz says:

      Cik Cammy Lia, atas jlnraya tak kira jenis motor atau kereta mesti berhati-hati yea.. :)

  19. awe says:

    best nya..nak naik moto besar gak..eeheee

    1. Raz says:

      Jom.. :)

  20. echa rierie says:

    waaaaa…
    bestnya konvoi ramai2..
    ;D

  21. assoyfinger67 says:

    Punulis blog sertai konvoi ker…mana satu(saja nak tau)…apapun entri nie memang rileks:)

    1. Raz says:

      Sibuk ambil gambar org ,x perasan ada gambar sendiri.. :)

  22. wahidah says:

    teringt zaman konvoi kelab kete dl..best oo esp part dpt langgar traffic light..hehehe…ade marshal kan..:)

  23. Raz says:

    cuba la ..

  24. mira_nas says:

    wah… seronok tu.. huhu.. nak join pon lesen moto pulak takde.. bonceng aje boleh?

    1. Raz says:

      :) .

  25. zuki says:

    nak join la konvoi lain kali….bagitahu sy yek?

    1. Raz says:

      boleh.. :)

  26. plankton says:

    omg dari kecik teringin nak konvoi nek moto besar cam gini…tapi sampai skrg tkot nak bw moto..apetah lg moto besar cam ni..=,=”

  27. manja says:

    teringin nak satu moto tu. sapae nk sponser

    Bagus sangat ke VCO tu?

  28. RerameUngu says:

    waaaa.sonoknya dapat convoi nek moto besar camtu…mmg minta ngan motor2 ni..tpinya tak berkemampuan utk memiliki lagii..

  29. MDHAFiZ.NET says:

    bila lg nak dpt rasa bawa motor tuh..hehe :)

  30. misSbLurRy says:

    perggg best…..klo kete antik pun best je tgk..cuci mata den di tgh highway

  31. kelisa puteh says:

    wah! selalu gak tgk orang knvoi mot0 besa-besa nih.. tapi satu je soalan yang selalu bermain dikepala, tgn tu tak lenguh ke.. tinggi tu ;p

    1. Raz says:

      :)

  32. Khamiza says:

    memang gempak gila hobi ni,,tapi best konvoi reramai

  33. salemaziz says:

    style la..huhu. memang salute rider2 harley ni :D

  34. Shamsuddin Amin says:

    siti x join ke…?
    smlm tgok kat paper
    die kata minat motor besar… LoL

    1. Raz says:

      ye ke ? x pasti la tuan..hehe

  35. Tia @ Ini kisah Tia says:

    wah ! beramai-ramai ? best tuuu ..

  36. akakcomey says:

    Spyder pun join juga…

    1. Raz says:

      pandai akak comey nie..

  37. shafiq says:

    wah mesti best…
    kitorg konvoi ngan motor LC je.. hehehehe

    1. Raz says:

      bila dah konvoi mesti best..tak kira cc kan..:)

      1. bali says:

        mcamana nak join kelab motor,

        1. Raz says:

          boleh join di rasa riva brotherhood di facebook…

  38. tips-kurus says:

    hobi mewah ni. bestnye! :-)

  39. cik peanut says:

    x pernah konvoi ngan motor, ngan keta pernah. heee

    1. Raz says:

      Mana2 konvoi pun best gak kan..:)

  40. lavenshay says:

    eh eh..ade lalu dkt depan UMP tak konvoi moto besa ni?? haha..sbb minggu lepas g phg, de konvoi moto besa..hehe

    1. Raz says:

      mungkin kot..erm kenapa blog “mystory.blogspot.com”berbahasa mandarin? atau lavenshay salah taip?

    2. sjiehan.com says:

      salam ziarah..bro naik moto apa?

      1. Raz says:

        vn 800cc je bro..ada moto gak je?

        1. shah says:

          moto biasa ade la… heheh..tp bru lepas amik lesen b-full~

          ingat nk angkat er-6f… tp tgk la dlu…tgh cari sponsor… hahhahaha

          1. Raz says:

            :) ..

          2. olivia says:

            vn 800cc tu sponsor ke?hehe

          3. Raz says:

            mana tahu ni..? :)

          4. shah says:

            wah..sapa sponsor? nk jugak

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>