«

»

Pinjaman ASB Maybank RHB CIMB 2012

Pinjaman ASB Maybank RHB CIMB Terkini

Dibawah jadual Pinjaman ASB bagi bank Maybank ,RHB dan CIMB

Pinjaman ASB Maybank

maybank1 300x211 Pinjaman ASB Maybank RHB CIMB 2012

Kelayakan:
Berumur 18 dan 60 tahun
Bumiputera

Jumlah pinjaman min: RM10, 000
Jumlah pinjaman max: Sehingga RM400, 000 bagi setiap peminjam, pada bila-bila masa termasuk baki tertunggak Pinjaman ASB yang sedia ada (jika ada), atau sehingga jumlah pelaburan maksimum yang dibenarkan oleh ASNB, yang mana lebih rendah
Margin Pendahuluan

Bagi jumlah pinjaman sehingga RM200, 000
Sehingga 100% nilai nominal unit-unit ASB
Sehingga 105%, termasuk yang GASBRTA
Bagi jumlah pinjaman melebihi RM200, 000, di mana-mana satu masa
Sehingga 95% daripada nilai nominal unit-unit ASB
Sehingga 100%, termasuk daripada GASBRTA
Tempoh pinjaman Sehingga 25 tahun atau Sehingga usia 60 tahun, yang mana lebih awal
Pinjaman di bawah 30.000
BLR – 1.35% (1 3 tahun)
BLR – 1.30% (selepas itu)
Pinjaman RM30, 000 & ke atas
BLR – 1.65% (sepanjang tempoh pinjaman)

Pinjaman ASB RHB

pinjaman asb rhb Pinjaman ASB Maybank RHB CIMB 2012

Kadar Faedah Pinjaman Berjangka: BLR – 1.2% p.a
Tempoh Minima Pinjaman 10 tahun
Maksimum 25 tahun
Jumlah pinjaman min RM10, 000
Maksimum RM200, 000
Margin Pendahuluan 100%
Cara Arahan Tetap Pembayaran balik
Fi penjaga RM200
Yuran  berhenti 3% daripada jumlah pinjaman yang diluluskan jika diselesaikan dalam tempoh 3 tahun pertama

Pinjaman ASB CIMB

pinjaman asb cimb Pinjaman ASB Maybank RHB CIMB 2012

kelayakan:
Bumiputra sahaja.
Berumur 18 tahun dan ke atas.

Dokumen wajib seperti :
Salinan Kad Pengenalan
Salinan buku akaun ASB

Bukti pendapatan
a) Makan gaji – Penyata gaji 1 bulan slip / baucer bayaran untuk 3 bulan terkini (jika gaji dibayar melalui baucar bayaran)
b) Bekerja sendiri / usahawan: – 3 bulan yang terkini akaun semasa / simpanan penyata akaun Penyata faedah yang diperolehi/menerima daripada PPP diletakkan lebih daripada 12 bulan

Nota: Orang yang kaya bukan dinilai dari berapa banyak ia boleh berbelanja tetapi berapa banyak yang ia boleh simpan tanpa hutang.

pixel Pinjaman ASB Maybank RHB CIMB 2012 share001btn Pinjaman ASB Maybank RHB CIMB 2012

22 comments

No ping yet

  1. jay says:

    Nak tahu ckit ni, misalkata lah loan yg dibuat tu perlu dibayar dalam 20 tahun kan, tapi seseorang tue bayar smpai 10 tahun jer then dia tak mampu nak byar mungkin atas sebab2 tertentu..so,dia trus stop membayar. Apa tindakan bank tempat dia loan tu slepeas tu?…boleh tlong jelaskn….

  2. ejm69 says:

    which bank offer d lowest rolling repayment skim..

  3. isisah says:

    saya ada 8 tahun lagi berkerja.adakah saya layak membuat pinjaman asb dan berapakah saya layak pinjam untuk selama 8 tahun perkhidmatan yang tinggal

  4. siti says:

    sy nak buat pinjaman asb rhb laaa…cm ne ea…blh tlg sye…

  5. nawi says:

    saya nak bertanya saya ada buat pnjmn asb rhb loan tapi sudah hntar surt pmbtln sebelum mula kena bayar atas sebb tertentu..adakah saya akan dikenakan penalti 3% juga?

  6. SHA says:

    sy nak tanya pendapat, antara maybank dan rhb yang mana lagi menguntungkan jika nak buat asb loan. contoh 50k slama 25 tahun.

  7. YaNa says:

    salam.. saya nak tanya pasal pinjaman… saya nak buat pinjaman peribadi .. dan pinjaman ini merupakan pinjaman pertama saya … saya nak tanya, bolehkah saya buat pinjaman itu ??

  8. nidz says:

    saya nk tanye. .
    Bolehkah saye mmbuat pnjaman
    sekirenye saye belum abes membuat pmbyaran pada motorsikal saye?. .

  9. Rina says:

    Kalo simpanan ASB ader 50K…then buat pinjaman lg 50K…..dividen diambil kira sekali ker….

    Boleh xplain lebih x?

  10. linda says:

    salam..surirumah yg baru berhenti kerja tidak layak ke untuk memohon pinjaman tu? saya baru berhenti kerja untuk berehat tp akan kerja semula la cuma xtau bila.. boley tak saya meggunakan slip pendapatan suami saya untuk memohon pinjaman itu? dan berapa min gaji diperlukan untuk pinjaman 100k tu??

  11. nurul says:

    mmn kte akn dpt ke duit pnjaman kte sprti yg dijanjikan apabila tempoh byrn sudah jelas?

  12. fahmi says:

    salam…

    saya nak tanye pasal sikit pasal simpanan…kalu sy simpan duit lebih drpd jumlah yang septutnya dknakan pd stiap bulan prlu sy simpan,adakah baki yg sy smpn akn dikemblikan smula kpd sy…??????

    contoh : setiap bulan sy perlu bayar rm380 tpi sy byar rm400…

    1. Raz says:

      Sudah tentu tidak.

  13. syafiq says:

    sekarang nie masih terbuka lagi ke nak daftar untuk buat loan nie???

    1. Raz says:

      Anda boleh rujuk kecawangan bank yang berdekatan dengan tempat anda.Terima Kasih.

  14. curdy money says:

    Which package would you recommended to me if I choose CIMB bank.

    15,000 for 20 years.

    Thanks You

    Regards,
    Curdy Money

    1. Raz says:

      Is it better to buy Gold.Tq

  15. Amir says:

    Assalamua’alaikum w.w

    Saya ingin bertanya kepada tuan, sekiranya saya ada modal RM20k, apa saranan tuan? Adakah laburkan dalam ASB secara lump sum atau membuat pinjaman dan bayar guna modal RM20k tersebut?

    Adakah rate interest pinjaman ASB ini tetap atau akan berubah mengikut BLR? Boleh tuan jelaskan apakah maksud BLR? Bagaimana kita sebagai prospek ingin mengira BLR ini dalam tempoh 10 tahun akan datang?

    1. rahman says:

      Saya cadangkan tuan amir menyimpan/ melabur dalam bentuk emas. ia lebih baik :)

    2. Mama says:

      En. Amir,
      Jika anda cash, simpan saja ke ASB akaun. Dan pinjam lagi untuk asb loan. PNB akan kira contohnya simpanan RM20K+ loan RM30K = total dalam asb dah ada RM50K… dividen bonus lagi banyaklah…

      Anda boleh cuba Maybank yg menawarkan ASB Islamic. Profit rate akan dikira upfront dgn ceiling rate (BFR+4%).. incase BFR increase, loan en. masih maintain pada ceiling rate.. kalau profit lower, maybank islamic akan kira rebate..

  16. siti says:

    nk tanya, mcm mana nak buat pinjaman ni? thanks

    1. Raz says:

      sila hubungi bank-bank yg berhampiran anda.Tq

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>